fredag 31 juli 2009

Tårtbotten på ljus sockerkaka

Hittade ett bra recept på tårtbotten som egentligen är ett grundrecept på sockerkaka. Receptet är från Leila Lindholm

Grundrecept:
3 st ekologiska ägg

2.5
dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

50
g smör
1
dl mjölk
3.5
dl vetemjöl
2
tsk bakpulver
1
st nypa salt
Smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.

Låt kakan svalna och dela den i tre skivor.

2 kommentarer:

  1. Det låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.

    SvaraRadera
  2. Googlade på sockerkaksrecept för tårtbotten, och hittade din blogg. Tog precis ur kakan ur ugnen, och den ser helt perfekt ut!! Tack för ett megabra recept! :) Kram

    SvaraRadera