Gjorde ett tappert försök att baka biskvier i helgen. Hade lite problem med att få botten på kakan bra. Det var lite prilligt men gott blev det och de är ju viktigaste.
30 stycken små biskvier 150 g mandelmassa 20 g äggvita (en äggvita väger ca 30 g)
Smörkräm 100 g mjukt smör 3/4- 1 pkt florsocker 2 msk kallt starkt kaffe 1 msk mjölk 1½ msk kakao
Ca 150 gram smält chocklad till att täcka biskvin med.
Riv mandelmassan och blanda tillsammans med äggvita. Detta skall bli en smidig smet.Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 5 minuter i 175 grader, håll koll, dom blir lätt brända! Ta av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du försiktigt lossar dom.
Smörkräm: Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjockna till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Välkommen till min blogg om bakning. Jag är en bakälskande tös från Gotland som har ett stort intresse för att lära mig baka härliga tårtor och andra bakverk. Jag har inte gått några kurser utan testar mig fram. Mitt intresse sommaren 2009 och sen dess vill jag bara baka och baka!
Dom där e pilliga, inte för att jag testat men för att jag hört....*L*
SvaraRadera//Kramen Msr