måndag 20 juli 2009

Blåbärspaj med hemmagjord vaniljkräm

Idag blev den blåbärspaj som efterrätt. Har aldrig gjort en blåbärspaj tidigare men det var mycket enkelt och gott. Uppskattat av de som smaka:)
Blåbärspaj:
1 sats mördeg
Fyllning:

500 g frysta blåbär
500 g frysta björnbär
2 st citron, rivet skal av
2 dl strösocker
3 dl potatismjöl
Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
Råsocker

Sätt ugnen på 175 grader

Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen.

Rör samman socker, potatismjöl och citronskal blåbären och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.

Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.

Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.

Servera med hemmagjord vaniljkräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar