Blåbärspaj:
1 sats mördeg
Fyllning:
500 g frysta blåbär
500 g frysta björnbär
2 st citron, rivet skal av
2 dl strösocker
3 dl potatismjöl
Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
Råsocker
1 sats mördeg
Fyllning:
500 g frysta blåbär
500 g frysta björnbär
2 st citron, rivet skal av
2 dl strösocker
3 dl potatismjöl
Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
Råsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen.
Rör samman socker, potatismjöl och citronskal blåbären och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.
Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.
Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.
Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.
Servera med hemmagjord vaniljkräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar