söndag 30 maj 2010

Bananmousse

Ett bra och gott recept på bananmousse ett lager i normalstor tårta.


Ingredienser:

3 st gelantinblad

3 st bananer

lite midre än en ½ citron, pressad

2 st ägg

3/4 dl socker

75 g mörk choklad

2 dl grädde

Gör så här:

Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Mosa bananerna och häll citronsaften över. Dela äggen och lägg gula och vita separat. Vispa gulor och socker pösigt och rör ner bananmoset och finhackad choklad. Vispa grädden och vitor var för sig. Smält gelantinet och häll det i blandningen och rör om. Blanda ner grädde och vitorna. Låt stelna i ca 3 timmar i kylen.


2 kommentarer:

  1. Gott det lät! Banan och choklad kan ju aldrig bli fel.... :)

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, kommer definitivt testa det i min nästa tårta. Tänkte också berömma dig för recept på alla dina bottnar och fyllningar - de är så många och så goda. Tack att du delar med dig!

    SvaraRadera