Man kan säkert byta ut rabarber mot hallon eller något annat bär.
Rabarberpaj:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och ta av den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker. Servera gärna med vispad grädde.
Det här låter väldigt gott och enkelt, det gillar jag. Jag tycker inte du kan kalla dig nybörjare, längre, du är ju jätteduktig.
SvaraRaderaHejsan, Tack så mycket! Den var jätte god :)
SvaraRaderaTack för receptet! Kakan var riktigt god! :)
SvaraRadera