torsdag 2 juli 2009

Cupcakes

Bakade lite cupcakes som jag tog med till mina föräldrar på midsommarafton. Riktigt härligt med frostingen till. Receptet är från Leila Lindholm
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

Fyll med valfri fyllning, se nedan.

Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

TIPS! Sätt cupcake formar i en muffinsplåt när jag bakar. Utan plåten flyter pappersformarna lätt ut och de tappar formen.

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

1 kommentar:

  1. Hej! vilken fin blogg du har.smart att tipsa om recept! :) Hej då!

    SvaraRadera