Ingredienser:
4 dl mjöl
4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 krm hjortronsalt
1,25 dl florsocker
200 gram smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1-2 påsar Dumle .-)
Glasyr:
Mörk blockchoklad, 6-8 bitar
Florsocker till garnering
1 krm hjortronsalt
1,25 dl florsocker
200 gram smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1-2 påsar Dumle .-)
Glasyr:
Mörk blockchoklad, 6-8 bitar
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det rumsvarma smöret. Det går bara att blanda degen men elvisp om man som jag är lite lat.
När alla ingredienser är blandade skall degen kallna i kylskåpet i ca 20 minuter.
När alla ingredienser är blandade skall degen kallna i kylskåpet i ca 20 minuter.
Dela upp degen i 30 mindre bitar. Placera en dumle i mitten av varje bit och rulla ihop den till en liten boll. Placera ut bakformar på en plåt och lägg bollarna i dem. Ett tips är att använd bakplåtspapper då kakorna kan rinna över:)
Grädda kakorna ca 13-15 minuter i mitten av ugnen, kakorna skall ha fått lite färg. För att göra kakorna lite snygga kan man garnera dem med lite glasyr eller bara pudra dem med lite florsocker. Jag har smält blockchoklad som jag har blandat med florsocker. Lycka till!! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar