lördag 29 augusti 2009

Vaniljmousse

Hittade detta recept på familjelivs sida. Var ett bra recept men jag tillförde lite mer vaniljsmak än receptet. Det tyckte jag blev godare.

2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås eller marsásås
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
Hett vatten
2 dl vispad grädde

Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelantinbladen med lite hett vatten ca 2 msk. Rör ihop gelatinet med vaniljen och creame fraichen . Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran

4 kommentarer:

  1. Såg att detta var ett gammalt inlägg, men testar att fråga ändå :) ska moussen göras innan och stå över natten innan man lägger den i tårtan? Eller läggs den i direkt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lägger alltid moussen direkt på tårtan. Lägger först plastfilm i bakformen delar på tårtbotten och lägger ner toppen först. Sen den fyllningen och sedan resten av tårtbotten och dess fyllning. Sedan in i kylen ett par timmar. Gör oftast denna del dagen innan.
      Men du kan låta moussen stelna i bunke och bre på den med. Lycka till!;)

      Radera
  2. Tack snälla för svaret! :) Kanske är en dum fråga... men 2 dl vispad grädde? 2 dl innan jag vispat den eller 2 dl färdigvispad grädde? :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tolkar det som ovispat ;)

      Radera