fredag 3 juli 2009

Lemon Curd

En riktigt god citronkräm som jag ofta använder till tårtor. Det går utmärkt att bland ut med lite grädde om man önskar. Det här receptet är från Leila Lindholm.

3 st ekologiska citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor

Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.

Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.

Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.

Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Hur många lager räcker den här krämen till?

    SvaraRadera