Ingredienser | Stor
(28 cm) | Mellan
(24 cm) | Liten
(20 cm) |
Ägg | 8 st | 4 st | 3 dl |
Socker | 7,5 dl | 3 ,75 dl | 3 dl |
Vetemjöl | 8 dl | 4 dl | 3 dl |
Bakpulver | 5 tsk | 2,5 tsk | 2 tsk |
Het vatten | 16 msk | 8 msk | 6 msk |
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop bakpulver och mjöl i en skål. Blanda sen försiktigt ned det i smeten varvat med det kokheta vattnet.
In i ugnen ca 40 minuter på ca 175 – 180 grader.
Frystid ca 6 månader.
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova.
SvaraRaderaDu borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept
Fin blogg förresten :)
Jag använder så gott som samma recept! :-)
SvaraRaderaBlir alltid bra! :-)
Hur hög blir en tårta på den här botten ungefär?
SvaraRaderaDet blir kanske 10 cm. Upp till kanten på formen.
SvaraRaderaKanonrecept, tack
SvaraRaderaHej! Jag behöver lite råd till nästa gång! Min kaka blev väldigt klibbig och ytan blev crispig och smakade lite som maräng, super gott verkligen men inte som en vanlig tårtbotten. Vad kan ha gott fel tror du? Jag vispade smeten ganska länge så att den skulle bli pösig men jag kanske vispade förlänge? Smakar ljuvligt iaf!
SvaraRaderaHej! Jag tänkte testa det här receptet.. :) Jag hoppas att tårtbotten kommer att bli bra. Tack för tipset!!
SvaraRaderaPerfekt med ett bra recept på botten då jag ska baka klassisk tårta till barndop nästa helg. Tänkte göra i långpanna och vika dubbel. Vilken skulle du utgå från? Stor? Blir det för mycket med två bottnar dubbelt alltså fyra lager?! Svara gärna i mail om du vill: sofiejo78@gmail.com
SvaraRaderaBästa receptet ever
SvaraRadera