Gjorde en super god äppelpaj med hemmagjord vaniljsås som jag verkligen kan rekommendera.
Pajfyllning
10 äpplen
8 msk strösocker
2 msk kanel
Paj täcke
200 g smör
200 g socker
200 g vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skala äpplena och skär dem i mindre klyftor
Ta en skål och blanda ihop kanel och socker
Vänd äppelklyftorna i kanelblandningen
Bred ut äppelklyftorna i en smord pajform
Blanda ihop ingredienserna till paj täcke
Lägg degen mellan två lager med plasfilm och kavla.
Lägg den kavlade degen över äpplena som ett täcke.
Grädda i ca 15-20 minuter i ugnen tills paj täcket fått en gyllenbrun färg
Mmm älskar äppelpaj. Detta måste jag testa!!! Mitt premiärbesök på din blogg och jag måste säga att du är jätteduktig!!! Härliga bakverk!!!
SvaraRadera