Jag ville ha en enkel tårta till min födelsedag. Därför bestämde jag mig för att baka en pinocchiotårta. Så klart glömde jag att ta kort på tårtan innan jag började servera den. Men här kan ni ungefär hur den ser ut. Jag kan rekommendera den till alla för den är super god!!
Ingredienser
Sockerkaksbotten:
75 g smör / margarin
2 dl florsocker
5 äggulor
1 ½ dl Vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse mandelspån (35 g)
Fyllning:
Rårörda hallon
3 dl vispgrädde
Sockerkaksbotten:
75 g smör / margarin
2 dl florsocker
5 äggulor
1 ½ dl Vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse mandelspån (35 g)
Fyllning:
Rårörda hallon
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna med bakpapper, 30 x 40 cm.
Rör socker och margarin pösigt. Blanda ner äggulorna en i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och rör ned det med mjölken i smeten. Bred ut smeten på plåten.
Vispa äggvitorna till marängsmeten till hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret.
Bred marängen ovanpå kaksmeten, den skall räcka ut till kanterna. Strö över mandelspån.
Grädda tårtan i ca 20 min till ljusbrun färg. Låt kakan svalna. dela kakan i 2 bitar, jämna till kanterna.
Bred ut hallon på en av bottnarna. Vispa grädden och bred över hallonen.
Denna tårta är så god, min sambos favorittårta
SvaraRaderaÄven om jag älskar att dekorera tårtor så är nog denna, smakmässigt, min största favorit! Mums :-)
SvaraRadera2 plåtar nu i ugnen, allt väl hittills. Kalas i kväll. / Helena
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaÄr denna tårta Gluten om inte hur mycket mjöl ska man ha.Jag har precis börjat äta Gluten.
Tack för fina recept.Är alla dinna recept Gluten.