Grundrecept:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader. 3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
Låt kakan svalna och dela den i tre skivor.
Det låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.
SvaraRaderaGooglade på sockerkaksrecept för tårtbotten, och hittade din blogg. Tog precis ur kakan ur ugnen, och den ser helt perfekt ut!! Tack för ett megabra recept! :) Kram
SvaraRadera