Hittade detta recept på familjelivs sida. Var ett bra recept men jag tillförde lite mer vaniljsmak än receptet. Det tyckte jag blev godare.
2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås eller marsásås
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
Hett vatten
2 dl vispad grädde
Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelantinbladen med lite hett vatten ca 2 msk. Rör ihop gelatinet med vaniljen och creame fraichen . Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran
Såg att detta var ett gammalt inlägg, men testar att fråga ändå :) ska moussen göras innan och stå över natten innan man lägger den i tårtan? Eller läggs den i direkt?
SvaraRaderaJag lägger alltid moussen direkt på tårtan. Lägger först plastfilm i bakformen delar på tårtbotten och lägger ner toppen först. Sen den fyllningen och sedan resten av tårtbotten och dess fyllning. Sedan in i kylen ett par timmar. Gör oftast denna del dagen innan.
RaderaMen du kan låta moussen stelna i bunke och bre på den med. Lycka till!;)
Tack snälla för svaret! :) Kanske är en dum fråga... men 2 dl vispad grädde? 2 dl innan jag vispat den eller 2 dl färdigvispad grädde? :P
SvaraRaderaJag tolkar det som ovispat ;)
Radera