söndag 25 december 2011

Saffransskorpor


Något som är gott att ha till fikat är saffransskorpor. Ett enkelt recept är detta!

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

1 kommentar:

  1. De måste jag bara göra.
    Vilken fin blogg som du har.



    http://foodandcookies.blogspot.com/

    SvaraRadera