torsdag 22 december 2011

Saffransbeskvier

Beskvier har för mig allt varit krånligt. Men ack så fel jag hade, det är ju super enkelt! och gott!!

Ingredienser
200 gram mandelmassa
1 dl strösocker
1 st äggvita(or)

Saffranssmörkräm
1
00 gram smör
1,5 dl florsocker
1 paket saffran, (1/2 g)
1 st äggula(or)

Garnering
250 gram vit blockchoklad

Denna sats blir ca 22 biskvier

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta ihop till en slät massa. 

3. Klicka ut smeten på plåten till runda bottnar med cirka en femkronas storlek. Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen. Grädda i ungefär 10 minuter. 

4. När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna.

5. Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet. 

6. Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.

7. Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar