tisdag 6 april 2010

Glutenfri tårtbotten

Min brors sambo är gluten allergisk så därför är det bra att kunna baka en glutenfri tårtbotten. Detta är ett bra recept som kan rekommenderas.

Innehåll:

3 st ägg

3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl mjölmix gluten och mjölkfritt

1 tsk rågad bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Bröa en form som är ca 24 cm. Vispa ägg och socker några minuter så att det blir fast, pösigt och vitt. Vara det varma vattnet med mjölet och bakpulvret. Rör smeten till en jämn smet. Grädda i ugnen i ca 30-40 min.
Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på ett fat eller liknande.

1 kommentar:

  1. Riktigt dåligt recept! Blev gelt geggig i mitten....semeten var för lös......provade ett annat recespt....utan vatten.....4 ägg,,,två dl socker 1,5 dl potatismjöl och 1,5 dl mjölmix och 1 tsk bakpulver. Det blev perfekt!

    SvaraRadera