fredag 16 april 2010

Recept på schwarzwaldtårta

Här kommer ett recept på en av de godaste tårtorna jag och min kära far vet. En härlig schwarzwaldtårta med vaniljkräm, grädde och eventuellt lite färska jordgubbar. Mums!!

Bottnar

2 1/2 dl sötmandel
4 äggvitor
2 1/2 dl florsocker
Fyllning och garnering
300 g blockchoklad
5 dl vispgrädde
1 dl vaniljkräm
kakao

Mal nötterna och blanda dem med florsocker. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.

Rita upp tre rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper. Pensla dem med en neutral olja.

Bred ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15-20 minuter i 150°. Låt svalna lite på plåten innan du med lossar på dem med en vass kniv.

Smält blockchokladen i vattenbad. Häll ut hälften i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna. Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.

Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda hälften av grädden med resten av den smälta chokladen och vaniljkrämen.

Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde. Spara grädde till att spritsa runt om tårtan till garnityr. Stick i chokladrutorna och pudra över kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar