450 g hallon eller jordgubbar. (Ca 1 liter.)
3 msk pressad citronsaft
4 blad gelantin
1 äggvita
1 dl socker
1 ½ dl vispgrädde
3 msk pressad citronsaft
4 blad gelantin
1 äggvita
1 dl socker
1 ½ dl vispgrädde
1. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
2. Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse. Vill man ha bitar i så hoppar man över detta.
3. Ha i 2 tsk citronsaft.
4. Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en riktig fluffig smet.
5. Vispa grädden inte allt för hårt.
6. Ta upp gelantinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt.
7. Rör ner gelantinet i bärpurén.
8. Rör ner purén i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
9. Blanda till sist ner grädden i stora luftiga tag.
10. Nu ska moussen stå i två timmar i kylen tills den har stelnat innan man kan fylla en tårta.
låter bra och jag ska absolut testa detta!
SvaraRaderamen ska det vara tre matskedar eller teskedar citronsaft? :)
Nu har jag fixat fyllningen, den står i kylen och jag tänker använda den imorgon. Jag hade ingen citron hemma så jag provade med lite stark päronsaft istället.
SvaraRaderaMycket trevlig tårtfyllning/topping. Använder den idag för andra gången. Tack :-)
SvaraRaderahej! jag undrar hur mkt en sats räcker till? :)
SvaraRadera