Det är faktiskt super enkelt och gott!
Till ca 15 st petit-chouer
3 dl vatten
100g margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg (inte för stora)
Fyllning:
5 dl grädde
1 - 2 dubbel daim
Mandelmassa
Smält choklad
Ta fram en plåt och använd antingen bakplåtspapper eller smörja in.
Koka upp vatten med matfettet. Rör i mjölet. Låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten.
Ta av från värmen och låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt en stund emellan äggen. Klicka eller spritsa ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Öppna inte luckan de första 10 minuterna.
Vispa grädde hårt och blanda i hackad daim och riven mandelmassa.
3 dl vatten
100g margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg (inte för stora)
Fyllning:
5 dl grädde
1 - 2 dubbel daim
Mandelmassa
Smält choklad
Ta fram en plåt och använd antingen bakplåtspapper eller smörja in.
Koka upp vatten med matfettet. Rör i mjölet. Låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten.
Ta av från värmen och låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt en stund emellan äggen. Klicka eller spritsa ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Öppna inte luckan de första 10 minuterna.
Vispa grädde hårt och blanda i hackad daim och riven mandelmassa.
Oj så goda petit-chouer, ser verkligen supersmarriga ut! Har själv aldrig bakat såna men receptet verkar enkelt så denna sparar jag!
SvaraRaderaHar bakat petit-chouer två gånger men det är jättelänge sedan. De här ser värkligen goda ut.
SvaraRaderaLängtar till Gotland...Hade en lekkompis som flyttade till Visby. De hade hus innanför murarn(Specktrum), dit jag var och hälsade på. Nu bor hon i Danmark.Det var så mysigt att vara där på sommaren.
Du har tur som bor där, AVUNSJUK!
Oj så du har också nyligen bakat Petit Choux-bakelser, jag med men för en vecka sen :) Jag har fyllt mina med helt andra krämer, men vad gott med daim i! :)
SvaraRaderaDe va jätte gott!!
SvaraRaderaKram Kram