Sugerpaste:
0,6dl kallt vatten
1 msk gelatin
1 msk glycerin
1,25 dl glucos eller vit sirap
2 msk vegetabiliskt fett (cocosfett, rapsolja, matolja)
ca 15 -20 dl floursocker (skiktat)
2-3 droppar smak och färg
Maizenamjöl och extra floursocker att pudra arbetsytan med
0,6dl kallt vatten
1 msk gelatin
1 msk glycerin
1,25 dl glucos eller vit sirap
2 msk vegetabiliskt fett (cocosfett, rapsolja, matolja)
ca 15 -20 dl floursocker (skiktat)
2-3 droppar smak och färg
Maizenamjöl och extra floursocker att pudra arbetsytan med
Satsen räcker till att täcka en tårta på 25 x 10 cm hög
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.
Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.
Låt blandningen svalna tills den är finger varm.
Häll nu ca 10 dl floursocker i en annan bunke och forma till en skål. Häll den fingervarma blandningen i skål och rör med en slev, blanda successivt i resterande florsockret.Det är dock viktigt att inte tillsätta för mycket florsocker då kan sugerpasten bli för torr och skör och svår att kavla. Lämna sugerpasten lite kladdig och om det behövs kan du i stället tillsätta mera florsocker vid utkavlingen.
Plasta in sugerpasten och lägg i en lufttät burk i kylen. Skall även gå bra att har i rumstemperatur om så önskas.
Glycerinet som du använder har du köpt det på apoteket?
SvaraRaderaHej! vad har du gjort motiven av på tårtorna?
SvaraRadera