söndag 23 oktober 2011

Choklad och kokosrutor

Bakade super goda choklad och kokosrutor till fikat för ett tag sedan. Det är lite kladdkaka över dem. Väldigt mastiga men kan verkligen rekommendera dem. Dessa är efter Leilas recept.

Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor

Gör så här

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

Rör ner kakao, sirap och salt.

Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

Låt kakan svalna.

Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.


2 kommentarer:

  1. Mums! Choklad och kokos är verkligen gott tillsammans!

    SvaraRadera
  2. a detta har jag faktiskt tänkt och göra för länge sedan,och nu blev man påminnd igen.ser ju så gott ut
    älskar kokos,och choklad är ja beroende av

    SvaraRadera