Innehåll:
Pajskal:
3 dl mjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula eller 2-3 msk vatten
Rivet skal av citron
Fyllning
2 burk kondenserad mjölk
2 äggula
Saft av 2-3 citroner
Maräng
4 äggvitor
1 dl socker
2 burk kondenserad mjölk
2 äggula
Saft av 2-3 citroner
Maräng
4 äggvitor
1 dl socker
Pajdeg: Smält smöret något eller låt den bli rumsvarm. Jobba snabbt ihop ingredienserna, om degen känns torr kan du tillsätta några droppar vatten. Forma degen till en boll och placera i en pajfrom.
Tryck ut degen i pajdegen, nagga den med en gaffel, och grädda den i c.a 8-10 minuter i 200 grader.
Fyllning: Blanda den kondenserade mölken och äggulan. Häll försiktigt i citronsaften, prova och testa dig fram hur mycket saft du vill ha. Citronsaften bryter av sötman i den kondenserade mjölken, men alltför mycket citronsaft kan bli för starkt.
Maräng:Vispa äggvitorna hårt och häll försiktigt i sockret.
Nu häller du i fyllningen och täcker med marängen. In i ugnen igen på 200 grader tills marängen fått färg. Färdig! Den här smakar godast kall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar