söndag 6 september 2009

Söndagsfika

Idag är det söndagsfika med mina härliga vänner. En är på besök på öjn under helgen och då måste man passa på att träffas lite. Jag har fått order att ta med fika. Idag var jag inte så sugen på fikabröd.. kors i taket... Men jag bakade petit-chouer som min mamma ofta brukade bjuda på när de fick fika gäster.
Det är faktiskt super enkelt och gott!

Till ca 15 st petit-chouer
3 dl vatten
100g margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg (inte för stora)

Fyllning:
5 dl grädde
1 - 2 dubbel daim
Mandelmassa

Smält choklad

Ta fram en plåt och använd antingen bakplåtspapper eller smörja in.
Koka upp vatten med matfettet. Rör i mjölet. Låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten.
Ta av från värmen och låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt en stund emellan äggen. Klicka eller spritsa ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Öppna inte luckan de första 10 minuterna.

Vispa grädde hårt och blanda i hackad daim och riven mandelmassa.

4 kommentarer:

  1. Oj så goda petit-chouer, ser verkligen supersmarriga ut! Har själv aldrig bakat såna men receptet verkar enkelt så denna sparar jag!

    SvaraRadera
  2. Har bakat petit-chouer två gånger men det är jättelänge sedan. De här ser värkligen goda ut.
    Längtar till Gotland...Hade en lekkompis som flyttade till Visby. De hade hus innanför murarn(Specktrum), dit jag var och hälsade på. Nu bor hon i Danmark.Det var så mysigt att vara där på sommaren.
    Du har tur som bor där, AVUNSJUK!

    SvaraRadera
  3. Oj så du har också nyligen bakat Petit Choux-bakelser, jag med men för en vecka sen :) Jag har fyllt mina med helt andra krämer, men vad gott med daim i! :)

    SvaraRadera
  4. De va jätte gott!!
    Kram Kram

    SvaraRadera