söndag 29 januari 2012

Knäckig äppelpaj med kanel

Gjorde en super god äppelpaj med hemmagjord vaniljsås som jag verkligen kan rekommendera.

Pajfyllning
10 äpplen
8 msk strösocker
2 msk kanel

Paj täcke
200 g smör
200 g socker
200 g vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skala äpplena och skär dem i mindre klyftor
Ta en skål och blanda ihop kanel och socker
Vänd äppelklyftorna i kanelblandningen
Bred ut äppelklyftorna i en smord pajform
Blanda ihop ingredienserna till paj täcke
Lägg degen mellan två lager med plasfilm och kavla.
Lägg den kavlade degen över äpplena som ett täcke.
Grädda i ca 15-20 minuter i ugnen tills paj täcket fått en gyllenbrun färg

1 kommentar:

  1. Mmm älskar äppelpaj. Detta måste jag testa!!! Mitt premiärbesök på din blogg och jag måste säga att du är jätteduktig!!! Härliga bakverk!!!

    SvaraRadera