tisdag 29 juni 2010

Midsommartårta


I fredags var det som alla säker redan vet midsommar :) Vi firar alltid midsommar med min sambo´s släkt. Vi myser, klär midsommarstången, kastar varpa med mera. Sen äter vi självklart tårta med! I år bakade jag en gräddtårta med jordgubbar, en riktig sommar tårta helt enkelt.

Tårtan innehåller vaniljkräm och jordgubbar som jag blandade ut med lite grädde.

måndag 21 juni 2010

Sagas doptårta






Min brorsdotter döptes i lördags och doptårtan stod jag för:). En rolig uppgift för en stolt faster. Jag gjorde två olika motiv då jag kände att de var lite roligare. Har aldrig gjort en doptårta förut så jag fick ta lite inspiration från bland annat nätet :)

Min bror och hans sambo var nöjda med tårtan i alla fall. Saga är ännu lite liten för att säga vad hon tyckte :)

Innehåll:
Jordgubbsmousse
Lemon curd
Spacklad med Smörkräm
Täckt med SP

måndag 14 juni 2010

Bröllopstårta med hästtema


I lördags gjorde jag en bröllopstårta med tema häst. Bruden ville att tårtan skulle vara lite åt det cremefärgade hållet (syns inte så bra på bild) med hästhovar på och sedan två hästar på toppen. Hon och den blivande maken gillar hästar båda två.
Bruden hade fixat hästarna till tårtan själv så jag hade turen att en besökare på bröllopet tog ett foto av tårtan. Vill ju ha en med det färdiga resultatet.

Innehållet:
Gammelmormors tårtbotten
Hallonmousse
Chokladgrädde
Spacklad med smörkräm
Täckt med SP

söndag 13 juni 2010

New York Cheesecake


I helgen har min bror med familj varit på besök på öjn. Det firade vi med att samla hela familjen och grilla och mysa. Vi hade planer på att åka ut med den nya båten som min far och bror har köpt men tyvärr blåste det för mycket.
Jag testade att baka New York cheesecake ett recept från Leila Lindholm. Den var super god med rårörda blåbär till *mums*.

Kommer lägga upp bilder på helgens bröllopstårta som jag gjorde tills igår ( lördag) senare i veckan.

söndag 6 juni 2010

Prinssestårta

En liten prinsessa som heter Emmie fyller två år idag. Emmie´s mamma beställde en tårta som passar till en liten prinsessa. Det syns inte så bra på bilden men tårtan är rosa. Pärlbandet runt tårtan är penslat med Pearl dust så att det skimrar lite. Prinsesskronan är målad med guldfärg. Färgen var svår att måla med då den torkade så himla snabbt.

Tårtan innehåller hallonmousse och chokladgrädde.