söndag 28 februari 2010

Biltårta


En tjej på jobbets son fyllde 1 år i veckan. Tårtan som önskades var att den skulle se ut likadan som de paketet (se bilden nedan) han skulle få. En super utmaning eftersom jag aldrig skärt ut och försökt göra en "modell" tårta. Det var super svårt men hoppas att de blev nöjda med resultatet :)

tisdag 16 februari 2010

Semeldagen!!


Idag är det Semeldagen eller Fettisdagen som den kallas. Semlor är såå himla gott tycker jag! Jag har gjort fusk semlor till mig och sambo till kvällen.
De är gjorda på färdigköpta bullar. Har dock gjort mandelmassan delvis själv genom att ta inkommet på bullarna, lite mjölk och lite mandelmassa.

Ha en mumsig Semeldag!

lördag 13 februari 2010

Godismuffins till fika

Idag var jag sugen på att baka något. Det fick bli muffins som jag fann recept på i boken Kladdkakor. Vi skall bort till några vänner så jag tar med muffinsen till fikat efter maten. Hoppas att det skall smaka. Smeten var god iaf :)

Innehåll

Muffins:
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vanlijsocker
1 krm salt

Fyllning:
50 g smör
1 ½ msk mjöl
½ dl socker
1½ mask kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i formar. Fyll inte för fullt. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader. Låt svalna

Fyllning:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka tills smeten tjocknar, vilket den gör på några minuter. Fördela smeten på muffins och låta svalna. Förvara i frysen och ta fram ca 20 min före servering.