måndag 23 augusti 2010

Födelsedagstårta nummer 3


Den här tårtan var god, väldigt enkel och uppskattad av de personer som fick äta den. Jag dekorerade tårtan vid servering, det är ju ingen svår dekoration precis :)

Innehåll:
150
g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.

Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.

2 kommentarer:

  1. Skulle jag bli bjuden på alla tre tårtor så skulle jag välja den här. Mandelmassa, grädde och bär... mums!

    SvaraRadera
  2. Hej,

    funkar det att göra botten dagen innan?

    Vänliga hälsningar
    Susann

    SvaraRadera